FortaRock 2018

Gepubliceerd op 9 juni 2018 om 18:09

FortaRock 2018, mijn 1ste FortaRock. Jouw 1ste FortaRock??? Yep wij hebben 17 jaar honden gehad en konden daardoor niet echt naar festivals toe. Dat vonden wij niet erg want alles voor je hondenkind, maar nu maken we een inhaalslag qua festivals en concerten. We hadden een hotel geboekt bij het station Nijmegen, waar je een pendelbus kon nemen naar het festival terrein. Echt top geregeld

 

FortaRock 2018 dus...Nightwish was eigenlijk de reden dat we kaarten hadden gekocht, maar dat later Vuur werd toegevoegd was natuurlijk helemaal te gek.

 

Wij hadden alleen een kaart voor de zaterdag. Dus 1ste band Vuur. En dat was zoals ik verwachte echt te gek. Anneke heeft een fantastische stem en met haar band Vuur straalde er super veel energie van het podium af. Er werd afgetrapt met  Time- Rotterdam, wow geweldig, om daarna gelijk My Champion- Berlin erin te knallen.. De hele setlist weet ik niet, want ben niet zo goed in het onthouden van nummers.  Er kwamen ook een paar nummers van The Gathering voorbij, waarvan Strange Machines waarmee Vuur hun optreden mee afsloot. Damm wat ging dat snel voorbij.

Het leuke van festivals is dat iedereen zijn eigen voorkeur heeft, met wat je zou willen zien. De volgende zou DragonForce zijn, dus hadden we even tijd om het terrein te verkennen. Van DragonForce heb ik geen foto's gemaakt. Ik was mijn oplader vergeten van mijn fototoestel, dus moest zuinig zijn met mijn batterij. Wel even een foto gemaakt van de drumkit. Die was te mooi om niet op de foto te zetten.

DragonForce ken ik niet zo goed, had wel wat nummers gehoord maar dat was blijkbaar nog met de oude zanger. We hebben een tijdje gekeken en ben toen in de rij gaan staan voor Vuur voor het signeren van mijn cap..

En toen was het tijd voor Avatar. Ook deze band ken ik niet zo goed, maar had ze een keer op Alcatraz gezien en dat was vet goed. Dus had me erg verheugd op deze band.

Nouuuu heb het geweten. Het begin vond ik een beetje Efteling achtig, het maakte me blij en nieuwsgierig. Je word gewoon de muziek ingezogen. Je moet wel blijven kijken, dat is wat Avatar doet. De show, muziek, de bandleden het klopt gewoon allemaal. Ga nu zeker hun muziek induiken, en als ze een keer komen in Nederland ga ik er zeker naartoe. Ik ben fan.

We hadden 5 minuten om naar het Theater Stage te rennen, want daar ging For I Am King spelen. Ik ontdekte ze toevallig via Instagram. Dus wilde dat wel even zien. Toen we aankwamen was het al afgeladen vol. Het leuke van festivals is dat je een bands ziet waar je niet zo snel naartoe zou gaan. For I Am King was erg goed, hou der wel van.

Er komt altijd een moment dat je een pauze in gaat lassen. Om te eten, even een plekje te zoeken om te gaan zitten. Dit vond ik bij FortaRock wel goed geregeld, genoeg zitplaatsen. Ook de FortaForge was erg leuk om even te gaan kijken.

Alestorm hoorden en zagen we tijdens het eten. En eten en fotograferen gaat niet echt samen. Ze maakten er weer een feestje van.

Na het eten gingen we weer naar de Main Stage om Opeth te zien. Ook weer een band dat ik niet echt ken. Vond het super goed, maar denk dat een band als Opeth meer tot zijn recht komt in een zaal.

Daarna zijn we nog naar Dool geweest, en hebben nog even over het mini marktje gelopen. Ondanks de slechte weervoorspellingen, is er geen drupje regen gevallen. En werd het nog super mooi zonnig weer.

En toen was het tijd voor Nightwish, waar ik me erg op verheugd had. Lights out and start some music..Nightwish is in da House. Er werd afgeteld en End of All Hope knalde uit de speakers. Het klonk in de 1ste minuut een beetje blikkerig, maar dat werd al snel beter.

Nightwish stond als een huis, het enigste minpuntje vond ik dat giga led scherm...waarom??? Het was mooi om te zien, maar daartegen vielen alle bandleden in het niet. Waar ik stond zag ik ze niet, ze vielen weg in de enorme led graphics. Normaal kan je ze dan nog volgen via video schermen, maar die waren niet aanwezig. En dat was ook niet nodig, want de rest van de bands kon ik perfect zien. Maar dat vond ik het enigste jammere aan de show van Nightwish.

FortaRock 2018 was super gaaf en zeker voor herhaling vatbaar. Alles was goed geregeld qua drinken, eten en zitplaatsen. De sfeer was super goed. De w.c's voor de dames vond ik wat minder, maar vond al snel een wc waar je gewoon je behoefte kon wegspoelen. I.p.v als je zo'n hok binnen komt, en bij je eerste uitzicht een gat ziet waar zich van alles en nog wat in bevind. Ja sorry je gaat niet achterwaarts zo'n hok in...dusss dan zie je wel eens wat.  Verder vond ik het top dat je weer met de bus terug kon, naar het station. Al dan niet dat wij in een bus terechtkwamen die zich vast reed in een woonwijk. Dus i.p.v. 10 minuten er iets langer over gedaan hadden.

Maar wat the fuck, leuke dag gehad. En daar heb ik geen woord van gelogen. Kom maar op FortaRock 2019

Check out all my pictures of FortaRock FortaRock 2018

Je e-mail adres wordt niet getoond bij de reacties. Your e-mail will not be placed by the reactions.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.