CityRock 3 september 2016

Gepubliceerd op 3 september 2016 om 16:26

Mijn eerste festival Recensie.

Nou mijn eerste recensie voor een festival. Normaal doe ik dit nooit en ben ik er ook niet zo goed in, maar what the hell, doe het gewoon. Het ticket voor Cityrock Leeuwarden was zo gekocht toen er bekend was gemaakt dat Queensrÿche zou komen. En dan ook nog op een nieuwe locatie, spannend allemaal. Als hobby fotograaf stuur ik altijd een mail om toestemming te vragen te fotograferen met mijn Nikon zonder teletoeters. Maar helaas was dit afgewezen zoals bij vele festivals en concerten omdat je geen fotograaf bent van 1 of ander bekent iets. Maar kan het altijd vragen..nee heb je..ja kan je krijgen. Dus nam ik mijn Panasonic DMC-FZ72 maar weer mee. Wij hadden alleen een ticket voor de zaterdag, maar waren vrijdag al in Leeuwarden. We zaten in een hotel vlak bij het Rengerspark en konden daar al meegenieten van de bands die vrijdag speelden. Klonk veelbelovend. Moet heel eerlijk zijn we waren niet van plan vroeg naar het festival te gaan, maar Leeuwarden in te gaan. Maar toen we om 11 uur de soundcheck hoorden van Black Bone werden we toch wel nieuwsgierig, dus tripje Leeuwarden gecanceld en werd het Cityrock Leeuwarden. De nieuwe locatie ligt voor mijn gevoel heel centraal, je hebt er genoeg hotels in de buurt die op loopafstand zijn te doen. Zag dat er genoeg parkeerplekken waren voor diegene die met de auto kwamen. En een bus die voor het park stopte, wat wil je nog meer. Dus wij naar Cityrock Leeuwarden, we werden daar vriendelijk ontvangen door de mensen aan de ingang. Bandje om zodat indien nodig je het terrein op en af kan. Langs de aardige sercurity die nog even de tas controleerden, ging allemaal super soepel en snel.

P1000001-2.jpg

Op het terrein stond het oude vertrouwde podium, en er waren nog niet zoveel mensen.  Black Bone zou elk moment beginnen, was erg benieuwd. En damn voor diegene die nog niet aanwezig waren waarvan ik er ook bijna 1 was, jullie hebben wat gemist. Deze band was super, de muziek rockte en dat voor een 3 mans formatie. Ben blij dat ik de soundcheck had gehoord, want dit had ik echt niet willen missen. Kende de nummers niet, maar elk nummer die ze speelden klonk super vet. Ze rockte gewoon de pan uit.

 

P1000011-1.jpg

P1000016.jpg

Dat half uurtje wat ze mochten spelen was ook zo voorbij. Jammer dat ze niet meer publiek hadden, was ze zeker gegund. Oke daarna Helhorse, nog een band waar ik nog nooit van had gehoord. Ondertussen werd het ook wat drukker qua publiek. Helhorse vond ik een mix van vette rock met een vleugje Pantera. Er gebeurde veel op het podium dat ook dit optreden voorbij vloog. Wauw wat was ik blij dat we toch eerder naar Cityrock Leeuwarden waren gegaan.

P1000026.jpg

P1000044.jpg

P1000051.jpg

P1000027.jpg

En dan de Host van de hele dag, sorry maar ik weet zijn naam niet. Deze meneer heeft het super leuk en grappig gedaan. Hij mag het volgend jaar weer doen..
Als de De Hûnekop bijna moeten beginnen, is het al aardig druk aan het worden. Denk dat merendeels wel voor deze band kwam. Ook deze band kende ik niet qua muziek, maar wel van naam. Wat ik vond van De Hûnekop is dat ze er echt een feest van maakten, ondanks dat ik als niet Fries er niks van verstond. Ja een paar woorden, dus dat scheelde weer kon ik ook af en toe mee lachen.
P1000059.jpg
P1000071.jpg
P1000066.jpg
En toen was het tijd voor DeWolff een band die ik wel kende. Voornamelijk van de DWDD. Als ik de soundcheck van Black Bone niet had gehoord was ik waarschijnlijk nu pas gearriveerd. Was wel erg benieuwd naar deze band. En ze maakte het ook waar, muzikaal erg goed. En respect voor de zanger die de avond daarvoor door zijn rug was gegaan, en toch op het podium stond. Ze hebben mij van begin tot het eind geboeid, en ik denk meerdere met mij. Er werd bijna niet gepraat door mensen in het publiek, iedereen stond aandachtig te luisteren.
P1000104.jpg
P1000113.jpg
P1000099.jpg
P1000061.jpg
 
Kavadar...Toen ik de souncheck hoorden dacht ik zoohoo. Maar toen ze begonnen vond ik het na 2 nummers niet zo spannend meer. Laten we zeggen dit was niet echt My cup of tea. En omdat ik al een tijdje naar het toilet moest was dit de uitgelezen kans voor een toilet bezoek. Oke je moest een stukje lopen, daar is al genoeg over geschreven, en Cityrock Leeuwarden heeft aangegeven hier volgend jaar wat mee te doen...maar daar aangekomen moest je 50 cent betalen of een bandje van 2,50 kopen voor onbeperkt wc bezoek. Mazzel dat ik daarna muntjes moest kopen en geld bij me had, anders had ik weer terug moeten lopen om geld te halen en had ik misschien de terugweg niet meer gehaald :) Dit was het enigste minpuntje van het hele festival, misschien was het handig om dit vooraf aan te geven.
P1000143.jpg
Verder met de bands... Vandenberg's MoonKings had ik al eerder gezien en ook toevallig met CityRock. Leuk om weer gouwe ouwe te horen, en ik vond de zanger stukken beter klinken dan de vorige keer. Kijkend naar het concert word er gezegd dit is alweer het laatste nummer...huh laatste, nou alweer voorbij, leek net of ze maar 2 nummers hadden gespeeld. Times Flies when your having fun.
 
P1000157.jpg
P1000202.jpg
En dan eindelijk de band waarvoor ik kwam Queensrÿche. Ben al fan vanaf de cd Operation Mindcrime. Dit was voor mij de 10de keer dat ik ze live zag. Vroeger kwamen ze niet zo vaak naar Nederland, maar de laatste tijd komen bands vaker ons landje bezoeken. Voor mij was dit al de 4de keer dat ik ze zag met de zanger Todd La Torre. Ik vind hem super goed en een goeie vervanger voor Geoff Tate. Oude nummers worden weer met gemak gespeeld. Iedereen die Queensrÿche voor het eerst zag op Cityrock Leeuwarden is erg verwend. Ze speelde een best of die volgens mij voor iedereen in goede aarde viel. Nummers die o.a. gespeeld werden:
Guardian .. Operation: Mindcrime .. Best I Can.. Silent Lucidity.. Empire.. Queen of the Reich .. Jet City Woman .. Take Hold of the Flame .. Screaming in Digital .. Eyes of a Stranger
Eigenlijk was het veel te kort, maar was blij ze weer gezien te hebben.
 
P1000280.jpg
P1000344.jpg
En dan Mother’s Finest had ik ook nog nooit live gezien. Dus hier was ik wel nieuwsgierig naar. Het begon al tijdens het concert van Queensrÿche te regenen, maar tijdens Mother’s Finest ging het steeds harder regenen. Dat was wel jammer, volgens buienradar zou het pas rond 22:00 uur gaan regenen. Zo zie je maar niet betrouwbaar. Vond Mother’s Finest lekker swingen, maar had gehoopt op gouwe ouwe. Na deze band hield ik het voor gezien, als het droog was gebleven was ik misschien wel gebleven voor Uriah Heep. Ik was moe, pijn in mijn benen van het staan, ja ben ook de jongste niet meer hahaha. Maar respect voor alle fans die zijn gebleven om te blijven tot het einde.
P1000357.jpg
P1000363.jpg
P1000385.jpg
Al met al is Cityrock Leeuwarden een super geslaagd festival. De stage ombouw ging in rap tempo, goede doorloop van bands, mooi weer, goede locatie. Ik hoop dat ze volgend jaar op dezelfde locatie weer mogen terug komen. En misschien in combinatie met Metalfestival Into The Grave. Als jij ook een super dag/ weekend heb gehad bij Cityrock Leeuwarden geef dan de DeBultMoetBlijven even een like en een motivatie waarom de Bult moet blijven. Nog even respect voor alle vrijwilligers die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Thx en tot volgend jaar en hopelijk opnieuw op De Bult, zoals we die van de Host moesten noemen.
 
Alle linkjes gaan naar de desbetreffende facebook pagina.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.